Frågor & Svar

Har du funderingar? Här kanske du hittar svaren. Annars kan du ställa en fråga i formuläret längst ner på sidan

 

  • Varför bygger ni ett slakteri? – Det är ingen hemlighet att lönsamheten för grisbönder är dålig. Många gårdar har lagt ner på grund av detta. Vi valde därför att bygga ett eget litet slakteri och sälja köttet själva.
  • Hur kommer försäljningen att gå till? – Det går bra att köpa kött hos oss, i någon butik vi levererar till eller få det levererat hem med kylbil.
  • Vilken typ av kött kommer man att kunna köpa? – Framför allt fläskkött. Vi kommer även att slakta nötdjur men inte i lika stor utsträckning.
  • Hur vet man att ert kött är bra? – Vi har höga krav på oss själva. Sen kontrollerar livsmedelsverket regelbundet verksamheten.
  • Kommer man att kunna åka hem till er och köpa kött? – Ja!
  • Kommer man att kunna köpa så lite som t.ex en fläskfilé? – Vi hoppas på att sälja främst ”köttlådor”. Men efterfrågan styr och hur verksamheten artar sig ser vi eftersom. Målet är såklart att man ska kunna köpa vad man vill ha.
  • Kommer man att kunna köpa en hel grillgris? – Ja det är vår förhoppning. Vi har märkt att det finns efterfrågan på det.
  • Hur mycket kommer det att kosta? – Prisexempel finns i vid menyn för beställningar.
  • Kan man betala med kort och kan ni erbjuda faktura och avbetalning? – Vi tar kort! Vi hoppas kunna erbjuda betalning med faktura och avbetalning framöver.
  • Kan man få tag på tex organ? – Ja. Udda detaljer som organ och grisfötter går att ordna om man säger till innan styckning.
  • Kan man hitta era varor i butiker? – Vår ambition är att sälja det mesta direkt till dig som konsument. Viss försäljning i butik sker oxå. Håll utkik!
  • När kan få tag på mer av den fantastiska korven? – Ja vi hoppas på att kunna erbjuda mer och mer av den typen av varor!
  • Använder ni antibiotika på era grisar? – På vår gård behandlar vi inga grisar med antibiotika.
  • Hur ofta slaktar ni? – Det är olika och ofta säsongsbetonat. Det kan vara en bra idé att beställa i tid om man behöver kött till ett speciellt datum.
  • Vad innebär ”Grovstyckad” – Grovstyckad innebär att du får varje detalj urstyckad. Sedan delar du själv upp detaljerna och paketerar själv i de storlekar som passar just dig. Exempel på detaljer kan du se under fliken ”Styckdetaljer”.
  • Vad innebär ”Helfall” – Ostyckad slaktkropp, för den som styckar själv.
  • Vad innebär ”Finstyckat” – Lagom stora bitar, vakuumpackat och uppmärkt. Enkelt och bara stoppa i kylen eller frysen.

 

Saknar du en fråga? Fyll i formuläret här så hör vi av oss!